Triple Solar breidt uit naar Duitsland met e-homes aanbieder

Triple Solar, portfoliobedrijf van PDENH en producent van slimme PVT-warmtepomp en -panelen, heeft zijn krachten gebundeld met een Duitse aanbieder van e-home-oplossingen. Dit bedrijf levert zonnepanelen, batterijen, laadpalen en warmtepompen rechtstreeks aan particulieren. Met deze samenwerking zijn de slimme PVT-oplossing van Triple Solar nu ook breder bereikbaar voor het Duitse publiek.

Leveranciers met een breed aanbod van CO2-besparende thuisoplossingen dragen voor een belangrijk deel bij aan de energietransitie in Duitsland. De PVT-warmtepomp van Triple Solar past prima in dat aanbod: de warmtepomp combineert elektriciteitsopwekking met warmteproductie en vermindert daarmee de CO2-uitstoot bij verwarming en koeling van woningen.

Sinds de krachtenbundeling biedt de Duitse tak van Triple Solar – met eigen installatieteams –  thuisbatterijen, laadpalen en PV-warmtepompen & PV-installaties, rechtsreeks aan particulieren aan, zowel voor verkoop als verhuur. Dit betekent een verbreding van het in Duitsland bestaande aanbod.

Geluidloos alternatief

Momenteel worden in de bestaande bouw in Duitsland hoofdzakelijk lucht/water-warmtepompen geplaatst. Als deze in een dichtbebouwde regio geluidsoverlast opleveren, is er vaak geen alternatief. De geluidloze PVT-warmtepomp zonder buitenunit van Triple Solar biedt hiervoor nu de oplossing.

Logische vervolgstap

Triple Solar introduceerde deze PVT-warmtepomp in maart 2023 op de internationale installatiebeurs ISH in Frankfurt. Dit leverde zoveel positieve respons op, dat verdere uitbreiding in Duitsland een logische en noodzakelijke volgende stap was.

CEO Triple Solar DE Daan Belgers: “In de loop van het jaar breiden we ons bestaande portfolio verder uit met PVT-systemen, zodat we nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van onze klanten, waarmee we onze pionierspositie in Duitsland als aanbieder van e-homes versterken.”

Investment Manager PDENH Jonathan Moed: “Duitsland biedt een grote en interessante markt die goed aansluit bij Triple Solar’s PVT-oplossing. Met het bundelen van krachten kan Triple Solar een fast track-introductie van PVT-warmtepompen in de Duitse markt realiseren.”