Fondsbeheer

KplusV en StartGreen hebben de afgelopen
tien jaar het fonds gebracht tot waar het nu staat.
Het fondsbeheer wordt vanaf 1 april 2024 gefaseerd
overgedragen aan ROM InWest, waarbij de samenwerking
met KplusV en StartGreen Capital voor drie jaar wordt verlengd.

Het fonds is vanaf nu een closed-end fonds dat zich richt op vervolginvesteringen in bestaande portfoliobedrijven. Daarnaast beheren we  uitstaande leningen en verkopen we participaties in succesvolle duurzame groeibedrijven door.

KplusV

KplusV werkt aan een duurzamere, socialere en innovatievere wereld. Dat doen we onder meer door publiek en privaat samen te brengen en te zorgen dat (duurzame) innovaties aan financiering komen. Juist duurzaamheid is een thema dat onderwerp is van tal van innovatieve ideeën die nog niet klaar zijn voor traditionele vormen van financiering, maar wel van grote waarde zijn. Dat past uitstekend bij onze rol van fondsbeheerder bij PDENH

www.kplusv.nl
StartGreen Capital

Duurzame innovatie en fondsbeheer zijn specialiteiten van StartGreen Capital. Het bedrijf heeft vier fondsen onder zijn beheer met een gezamenlijk vermogen van meer dan € 100 miljoen. Naast risico-investeerder is StartGreen Capital de initiatiefnemer van Oneplanetcrowd; het crowdfundingsplatform voor duurzame ondernemers. Dit platform biedt financiering op maat aan ondernemers die innovatieve en duurzame technologieën, producten of diensten willen commercialiseren.

www.startgreen.nl

Mensen achter het fonds

Bart Blokhuis Directeur

Bart Blokhuis (KplusV) is als directeur eindverantwoordelijk voor het fonds. Hij vertegenwoordigt het fonds in de markt en rapporteert aan het investeringscomité en de aandeelhouders. Bij KplusV zet hij zich in voor projecten waarin de combinatie van strategie, technologie, innovatie, financiering en organisatie samenkomt.

Laura Rooseboom Investment Director

Laura Rooseboom (StartGreen Capital) is medeverantwoordelijk voor het fonds. Zij is medeoprichter en managing partner van StartGreen Capital en daarvóór managing partner bij DOEN Participaties, het venturefonds van Stichting DOEN van de Postcodeloterij. In deze functie was zij een van de eerste investeerders in duurzame bedrijven in Nederland.

Anthony Viellevoije Investment Director

Anthony Viellevoije (StartGreen Capital) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, monitoring en sturing van de deelnemingen. Voor zijn overstap naar StartGreen Capital werkte hij bij ING Corporate Finance, met fusies en overnames in offshore energy en Technologie, Media en Telecommunicatie als belangrijkste aandachtsgebieden.

Joost de Waard Investment Manager

Joost de Waard (KplusV) is medeverantwoordelijk voor de beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor het beheer van een aantal participaties van PDENH. Joost studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Na gewerkt te hebben bij een ontwerpbureau en Siemens Nederland, is hij nu 14 jaar werkzaam voor KplusV waar hij zich bezig houdt met strategie en financiering van start- en scale-ups. Daarnaast heeft hij als ondernemer zelf aan de wieg gestaan van twee start-ups.

Dwayne van der Klugt Investment Manager

Dwayne van der Klugt (KplusV) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH.

Dylan Perales Investment Manager

Dylan Perales (StartGreen Capital) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH. Dylan heeft Accounting en Financial Management gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en vervolgens Finance aan de Bocconi University in Milaan. Gedurende zijn studie heeft hij met verschillende projecten onderzoek gedaan naar het combineren van financieel en maatschappelijk rendement. Hiernaast heeft hij tijdens zijn studie stage gelopen bij KPMG en StartGreen Capital, waar hij vervolgens direct na zijn studie is gaan werken.

Thomas Ticheloven Investment Manager

Thomas Ticheloven (KplusV) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH. Thomas studeerde aan de VU en UvA en heeft een master in Entrepreneurship. Bij KplusV zet Thomas zich in om ondernemers 'investment ready' te maken.

Jonathan Moed Investment Manager

Jonathan Moed (StartGreen Capital) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH.

Frank Groenevelt Investment Analist

Frank Groenevelt (KplusV) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH.

Rik Hoogendoorn Investment Analist

Rik Hogendoorn (KplusV) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH. Bij KplusV is Rik betrokken bij meerdere investeringsnetwerken en het ‘investment ready’ maken van ondernemers.

Daphne Engelgeer Investment Analist & Secretaris

Daphne Engelgeer (KplusV) is medeverantwoordelijk voor de acquisitie, beoordeling en executie van nieuwe investeringsmogelijkheden en voor de monitoring van de huidige participaties van PDENH. Daarnaast is Daphne als secretaris (mede)verantwoordelijk voor de correspondentie en de verslaglegging binnen PDENH.

Investeringscomité

Antoine Boelen Voorzitter

Antoine Boelen is als voorzitter van het investeringscomité medeverantwoordelijk voor het toetsen van de investeringsvoorstellen. Hij is directie-adviseur bij InnoEnergy en als investeerder betrokken bij diverse ondernemingen. Zijn specialisatie is durfkapitaal.

Ellen Boersma Lid

Ellen Boersma is als lid van het investeringscomité medeverantwoordelijk voor het toetsen van de investeringsvoorstellen. Haar expertise ligt op het gebied van ESG, impact investment en projectfinanciering specifiek op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en circulaire economy. Ellen is tevens werkzaam bij de Europese Investeringsbank.