Ruim €500 miljoen overbruggingsfinanciering aangevraagd

Sinds de openstelling, op 29 april, hebben Nederlandse bedrijven voor ruim 500 miljoen euro aan overbruggingsfinanciering aangevraagd. Het betreft aanvragen van de Corona-OverbruggingsLening (COL) en het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS)

Het kabinet heeft in eerste instantie €100 miljoen uitgetrokken voor de Corona-OverbruggingsLening (COL). Ruim 1.000 bedrijven vroegen in één week tijd €385 miljoen aan via de COL. Een bedrag dat zelfs de verwachting overtreft van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) die deze regeling uitvoeren. Verreweg de meeste aanvragen komen van bedrijven uit provincie Noord-Holland. Van de in totaal 1.004 aanvragen komen er 337 uit Noord-Holland met een totaal aangevraagde waarde van rond de 140 miljoen euro.

Voor wie?

De COL is bedoeld voor startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Het gaat hierbij om bedrijven die overwegend met extern eigen vermogen gefinancierd zijn.

Waar kan ik een aanvraag indienen?

De aanvraag voor de COL kan alleen digitaal worden ingediend bij de Regionale Ontwikkeldelingsmaatschappijen. Hier kunt u uw aanvraag indienen. 

Vragen

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het adviesteam van de COL in Noord-Holland via: 085-0290721 en colnh@pimnh.nl (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot en met 18.00 uur.

Kijk voor u contact opneemt eerst naar de veelgestelde vragen of uw vraag hier wellicht al beantwoord wordt.

Lees hier het hele persbericht.