PDENH participeert in nieuwe financieringsronde Dexter Energy

PDENH en co-financiers Stephen Asplin en Andreas Gelfort participeren in een nieuwe investeringsronde in Dexter Energy, geleid door Newion. Dexter Energy, dat met behulp van AI bewegingen op de energiemarkt voorspelt, wendt de middelen aan voor verdere productverbeteringen.

Luuk Veeken, CEO en oprichter Dexter Energy: “Wij zijn enorm blij met deze financiering, die gebruikt zal worden om de producten voor onze klanten verder te verbeteren. Newion heeft een sterk trackrecord ten aanzien van het uitbouwen en opschalen van softwarebedrijven. We profiteren graag van hun kennis en ervaring en hopen de komende jaren onze optimalisatiesoftware uit te rollen naar alle geliberaliseerde Europese energiemarkten.”

Anthony Viellevoije, Investment Director bij PDENH: “We zijn enorm trots op Dexter’s succes en bevestigen ons vertrouwen in het team dan ook graag met een bijdrage aan deze Series A-ronde. De forecasting oplossingen van Dexter Energy voorspellen de belasting van het energienet nauwkeurig en geautomatiseerd, wat voor energiebedrijven cruciaal wordt.”

Lees hier het hele persbericht.