Fairphone haalt 49 miljoen op voor boost aan eerlijkere elektronica

Fairphone, het Nederlandse duurzame smartphonebedrijf, heeft 49 miljoen euro opgehaald bij een internationaal consortium van impactbeleggers en bestaande aandeelhouders waaronder Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH). Dit groeikapitaal stelt Fairphone in staat om de merkpositie te versterken en meer bewustzijn te creëren rond eerlijkheid en duurzaamheid in de elektronica-industrie. Verder wordt het gebruikt voor de afwikkeling van bestaande leningen en gedeeltelijke exit van huidige aandeelhouders en meer dan 1000 crowdfunders.

Een internationaal consortium van impactbeleggers onder leiding van nieuwe aandeelhouders Invest-NL, het ABN AMRO Sustainable Impact Fund en bestaande aandeelhouder Quadia met haar Regenero Impact Fund, bundelde de krachten met andere bestaande aandeelhouders DALHAP, DOEN Participaties en PDENH om €49 miljoen te investeren.

Eva Gouwens, CEO van Fairphone: “Fairphone heeft de afgelopen jaren kunnen transformeren van een sociale beweging naar een succesvol missiegedreven bedrijf. Ik wil alle aandeelhouders bedanken die ons door de jaren heen hebben gesteund. Met een groeiende basis van op de missie afgestemde investeerders, zullen we het bewustzijn voor eerlijkere elektronica verder vergroten en de groei van ons bedrijf en de impact versnellen.”

Financiering om groei, productontwikkeling en impact te versnellen

Met deze investering kan Fairphone de groei te versnellen en de impact vergroten, terwijl het zijn impactgedreven missie naar eerlijkere elektronica nastreeft. De financiering zal ook worden gebruikt om de integratie van eerlijke en gerecyclede materialen in het volledige productportfolio van Fairphone te versnellen, bijvoorbeeld door de mijnbouw waardeketenprogramma’s in Afrika en Zuid-Amerika en eerlijke loonprogramma’s in Azië uit te breiden. Bovendien zal Fairphone investeren in productontwikkeling en verbeterde klantenservice, om ervoor te zorgen dat gebruikers hun Fairphone langer in gebruik houden.

“We zijn trots om Fairphone te ondersteunen bij het verder uitbouwen van de markt in duurzame, eerlijke elektronica van hoge kwaliteit. Ook het streven naar het verbeteren van de arbeidsomstandigheden en werknemerstevredenheid en een duurzame toeleveringsketen, past perfect in de visie van PDENH”, aldus Thomas Ticheloven, Investment Manager PDENH.

Lees hier het volledige persbericht van Fairphone.