E-magy haalt 20,5 miljoen op voor opschaling productie van nieuwe generatie batterijen

  • PDENH, SHIFT Invest, Hydro, Invest-NL en Rubio hebben samen 15 miljoen euro verstrekt
  • E-magy krijgt ook een subsidie van 5,5 miljoen euro van het Nationale Groeifondsprogramma NXTGEN HIGHTECH, dat op het punt staat te worden gelanceerd om een belangrijke bijdrage te leveren aan structurele en duurzame economische groei in Nederland
  • Het nanoporeuze silicium-anodemateriaal van E-magy levert bewezen betere prestaties en is klaar voor opschaling, om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogenergetische batterijen

Het Nederlandse E-magy heeft 20,5 miljoen euro aan nieuwe financiering opgehaald. Het technologiebedrijf voorziet klanten van een duurzame, innovatieve batterij met  sterk verhoogde energieprestaties. Naast de bestaande impactinvesteerders SHIFT Invest en PDENH, hebben nu ook Hydro, Invest-NL en Rubio in E-magy geïnvesteerd. E-magy gebruikt dit groeikapitaal om opschaling te realiseren en te voldoen aan de groeiende vraag van fabrikanten van auto-onderdelen en batterijen.

Hogere energiedichtheid en milieuvriendelijk

E-magy heeft een nieuw soort siliciummateriaal gemaakt dat een 40% hogere energiedichtheid levert en sneller oplaadt dan bestaande grafietoplossingen. Bovendien is de technologie van het bedrijf gemakkelijk schaalbaar, omdat het goedkope metallurgische silicium gebruikt dat overvloedig beschikbaar en milieuvriendelijk is.

Het silicium van E-magy is ook compatibel met bestaande productieprocessen van lithium-ionbatterijen en geïnstalleerde fabrieksapparatuur, waardoor de oplossing gemakkelijk te gebruiken is en een laag risico heeft.

“Deze fondsen zullen ons helpen bij de overgang van onze huidige pilotfaciliteit naar een productielijn met een hogere capaciteit, zodat we voldoen aan de groeiende marktvraag naar batterijen met een hogere energiedichtheid”, aldus Casper Peeters, CEO van E-magy. “We kunnen nu ook ons engineeringteam uitbreiden en meer batterijwetenschappers en applicatie-ingenieurs inschakelen om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van de beste resultaten met onze geavanceerde materialen.”

“We hebben E-magy al sinds vóór de oprichting ondersteund en zijn er trots op dat het team blijvend zijn mijlpalen in de technologische ontwikkeling en de nodige bewijsvoering voor schaalvergroting weet te behalen. Dit komt tot uiting in deze belangrijke financieringsronde en het binnenhalen van een vooraanstaand consortium van hoogwaardige investeerders. Het bedrijf is goed op weg om zijn impactvolle technologie te commercialiseren,” voegde Anthony Viellevoije, Investment Director bij PDENH, toe.