Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve mkb-ers

Vanaf 29 april 2020 kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL).

Het kabinet stelt in eerste instantie 100 miljoen euro beschikbaar. De COL wordt uitgevoerd door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. In Noord-Holland wordt de COL verstrekt door het Innovatiefonds Noord-Holland en aanvragen worden behandeld door de samenwerkende partijen PIM-NH, Ontwikkelingsbedrijf NHN, PDENH, gemeente Amsterdam en het Innovatiefonds NH.

Voor wie?

De COL is bedoeld voor startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Het gaat hierbij om bedrijven die overwegend met extern eigen vermogen gefinancierd zijn.

Waar kan ik een aanvraag indienen?

De aanvraag voor de COL kan alleen digitaal worden ingediend vanaf 29 april. Op deze website vindt u alle informatie omtrent de COL inclusief een uitgebreide Q&A

Vragen

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het adviesteam van de COL in Noord-Holland via: 085-0290721 en colnh@pimnh.nl (bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot en met 18.00 uur.

Kijk voor u contact opneemt eerst naar de veelgestelde vragen of uw vraag hier wellicht al beantwoord wordt.

Lees hier het hele persbericht.